El jocLi proposa un joc:
- Escoltem bé, t'ensenyaré aquells punts que ni el cinema, ni el cómic podràn fer front a la literatura. Tanca els ulls i imagina. Sí, escoltem. Imagina el que et descric. Imagina una habitació amb parets buides, sense porta, ni quadres, ni posters, ni estanteries, ni lampares, ni bombetes. Només una única finestra, gran, oberta, la qual dóna a l'exterior. Per la finestra entra la llum i un aire fresc que ondula les cortines. Al centre de l'habitació només hi ha una taula i damunt la taula, un objecte. T'ho imagines? Doncs bé, diguem, de quin color són les parets?
- Grises, mal pintades i escardades. Irregulars, brutes, fosques.
- I la taula com és?
- És petita, quadrada, té quatre potes però no totes iguals, per tant, lleugerament inclinada. És de fusta. Està bruta. Té culs de gots marcats. Damunt de la taula, no gaire al centre, hi ha un cendre ple de cigars apagats.
- I la cortina?
- La cortina ondula, vaporosa, grisenca, estripada, bruta, decadent, com si intentés amagar un paisatge urbà, ple de fum, sorolls i llums de cartells publicitaris.

- Ets conscient que les parets mal pintades podrien ser blanques, regulars i llises d'una casa de camp ben concervada? I que aquelles cortines ondulades, vaporoses, podrien ser perfectament blanques, amb motius florals a la part baixa que no amaguin res més que un jardi primaveral? Que fins i tot la taula del centre de l'habitació podria ser rodona, d'una unica pota central, bifurcada, blanca, on al centre es trobés una regadora blava que d'ella sobresurtissin petunies liles?

- Segurament. Però diguem, qui hagi entrat la taula, ho ha fet per la finestra o, anteriorment hi havia una porta que, un cop dins la taula, van sepultar a base de maons? Si fos el primer cas, dificilment podria ser l'habitació d'un gratacel, en el segón cas, no s'hauria de veure alguns maons desputllats, sense estocat o es que potser hi ha algú dins l'habitació que s'ha sepultat a si mateix?

3 comentaris:

akshayxpear ha dit...

naice..:) :) keep uploadin d cool stuff


check out my sketches and my photographs at my blog

joven ha dit...

hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com

Annn ha dit...

curiós.
jo m'havia imaginat les parets blanques i la taula rodona.
m'encanta.